Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΑΝΤΟΥ



Earth Hour 2008 – Η ώρα της Γης

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Μαρτίου, 20.00-21.00, κατεβάζουμε τους διακόπτες για μία ώρα. Την ώρα της Γης.

Η «ώρα» της δραστηριοποίησης για τη Γη και το Περιβάλλον έχει έρθει από καιρό και όσο εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση με ένα μαγικό τρόπο. Περισσότερο επικίνδυνο και από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στο κλίμα της Γης φαντάζει το «κλίμα αδιαφορίας» που επικρατεί.

«Το καλό είναι ότι όλοι μιλάμε για το περιβάλλον, το κακό είναι ότι μόνο μιλάμε»

Τι είναι το Earth Hour;

Πριν από ένα χρόνο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας τέθηκε το εξής ερώτημα: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής; Η απάντηση δόθηκε από 2.200.000 κατοίκους και 2.100 επιχειρήσεις του Σίδνεϊ οι οποίοι αποφάσισαν να κατεβάσουν τους διακόπτες για μία ώρα στις 31 Μαρτίου 2007. Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας ήταν να μειωθεί κατά 10.2% η κατανάλωση ενέργειας στην πόλη του Σίδνεϊ. Εάν η δράση συνεχιζόταν για ένα έτος, θα αποτελούσε ισοδύναμο, από περιβαλλοντικής άποψης, με την απόσυρση 48.616 αυτοκινήτων για το έτος αυτό.

Όπως είναι λογικό, η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τον υπόλοιπο κόσμο τόσο για την ευεργετική επίδραση που είχε στο περιβάλλον αλλά πολύ περισσότερο με το συμβολισμό που κρύβει και το μήνυμα που περνά σε όλους μας για τις δυνατότητες που έχουμε όταν κινούμαστε συλλογικά για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Φέτος λοιπόν, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου WWF, η προσπάθεια αποκτά ευρύτερο χαρακτήρα και με τη συμμετοχή πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων από ολόκληρο τον κόσμο, εκατομμύρια διακόπτες θα κατέβουν για μία ώρα, 8-9 μμ, στις 29 Μαρτίου 2008.

Γιατί να συμμετέχεις;

Υπάρχει ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Οι καλές προθέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς δεν αρκούν. Αυτό το συμβολισμό κρύβει και το Earth Hour καθώς κανείς από εμάς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα θα σώσει το περιβάλλον. Άλλωστε αν ίσχυε κάτι τέτοιο, με τις διακοπές της ΔΕΗ τον τελευταίο καιρό θα είχαμε λύσει το περιβαλλοντικό ζήτημα. Το Earth Hour δεν είναι μόνο μια συμβολική κίνηση για την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας αποτελεί και φωνή διαμαρτυρίας ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο για την ανάγκη δραστηριοποίησης γύρω από το περιβαλλοντικό ζήτημα.

Πως μπορείς να βοηθήσεις;

- κατέβασε τους διακόπτες 8-9 το βράδυ του Σαββάτου
- προώθησε το e-mail σε όλους όσους ξέρεις
- μίλησε για αυτό σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς και συναδέλφους
- ενημερώσου και για άλλα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και μη σταθείς μόνο στη συμμετοχή σου το βράδυ του Σαββάτου


Η εικόνα που επισυνάπτουμε είναι αυτή που ΔΕΝ θέλουμε να δείξει ο δορυφόρος στις 29 Μαρτίου 2008
Ας ελπίσουμε ότι δε θα είναι η Ελλάδα που θα ξεχωρίσει αρνητικά !!!


Περισσότερες Πληροφορίες

www.earthhour.org
http://action4green.blogspot.com

Action4Green

Ο κόσμος ανήκει σε εμάς τα παιδιά και δεν πρόκειται να απαρνηθούμε το μέλλον μας
Μαμά κλείσε το διακόπτη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: