Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΝΕΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ACTION4GREEN-EARTH HOUR




Μαθητικό προσκλητήριο για την «Ώρα της Γης»

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα- Λιναρδάτου με την υποστήριξη της WWF έπεισαν 4 δήμους να συμμετάσχουν στο οικολογικό μπλακάουτ της 29ης Μαρτίου

ΩΡΑ 12.15. Σε μια σχολική αίθουσα η ομάδα Αction4green σε μια από τις συναντήσεις της καθορίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το γεγονός για το οποίο προετοιμάζεται από τον Φεβρουάριο, την «Ώρα της Γης», στην οποία καλούν όσο περισσότερους μπορούν να κλείσουν για μία ώρα τα φώτα τους το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.
Οι δώδεκα μαθητές της Α΄ Λυκείου που παρευρίσκονται, εμφανίζονται οικολογικά ευαισθητοποιημένοι και αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αφυπνίσουν τους γύρω τους. «Η ιδέα πως πρέπει να κάνουμε στην πράξη κάτι για το περιβάλλον, μας ήρθε τον Σεπτέμβριο, ύστερα από μια επίσκεψη στην Πάρνηθα. Η εναλλαγή εικόνων καταστροφής και αναγέννησης, αν και μας σόκαρε βαθιά, μας έκανε να καταλάβουμε ότι υπάρχει ελπίδα, έτσι φτιάξαμε την Αction4green», λέει στα «ΝΕΑ» η 16χρονη Ιωάννα Λεοντάρη. Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε πέρυσι από το Σίδνεϊ. Ακόμη και γάμοι έγιναν υπό το φως των κεριών εκείνη την ώρα και έτσι μια συμβολική κίνηση 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης εξελίχθηκε με την υποστήριξη του WWF σε ένα παγκόσμιο κίνημα το 2008, αφού 20 πόλεις σε ολόκληρη την υφήλιο θα σβήσουν τα φώτα το Σάββατο. Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου με τη στήριξη του τμήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελλάδος ανέλαβαν να το κάνουν πραγματικότητα στην Αθήνα. Ήδη έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή των Δήμων Περιστερίου, Αχαρνών, Χαϊδαρίου και Αθηναίων στην προσπάθεια. Αν λοιπόν μέσα στις επόμενες μέρες λάβει κανείς στο κινητό του το μήνυμα: «Σάββατο 29 Μαρτίου 8 μ.μ. Κάνε κάτι για το περιβάλλον, κλείσε για μια ώρα τους διακόπτες», θα είναι από αυτά τα παιδιά. Και αξίζει τον κόπο να ακολουθήσει την παρότρυνσή τους μιας και όπως λένε «αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να σκέφτεται ο κόσμος έστω και μια στιγμή την ημέρα το περιβάλλον και αυτό που θα αλλάξει να είναι το “κλίμα αδιαφορίας”».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καρολίνα Παπακώστα, εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: